OPISI VADB

BOOT CAMP
Izjemno raznolik trening,  sestavljen iz vaj, ki so v veliki meri podobne vsakodnevnim gibom. Osredotoča se na pripravo celotnega telesa in ne samo na posamezno mišico . Vaje so kompleksne in se izvajajo s pomočjo različnih vadbenih pripomočkov: lahke uteži, kolebnice, elastike, trx trakovi, žoge … Z raznolikim načinom treninga, od frontalne oblike, krožnega treninga do vadbe po postajah, zagotovimo, da so vadečim treningi vedno zanimivi in v izziv. Boot camp omogoča celostno kondicijsko pripravo posameznika in tako poleg vaj moči vedno vključuje tudi kardio elemente. Vpliva na večjo porabo kalorij, zato lahko trdimo, da s primerno zasnovanim treningom in prehrane vplivamo na izboljšanje kondicijskega stanja, zmanjšanje telesne teže in prevencijo pred poškodbami. 

FIT PILATES
Body & mind vadba, ki v prvem delu treninga vadečim ponudi 30 minutni aerobni  trening. Z uporabo atletskih vaj, tekov in kompleksnih funkcionalnih vaj v različnih časovnih intervalih poskrbimo za dvig srčnega utripa in pospešimo metabolizem in s tem porabo maščob ter izboljšanje splošno telesne pripravljenosti. V celotnem delu je poudarek na močnem centru telesa (medenično dno, stabilizacijske mišice, hrbet …). V drugem delu treninga sledijo vaje na blazini s poudarkom krepitve omenjenega centra telesa ter krepitev posameznih mišičnih skupin z uporabo pilates vaj, čemur sledi še razteg in umiritev.

ZUMBA
Je plesno-aerobna vadba, ki zaradi  vročih latino ritmov in enostavnih plesnih korakov enostavno prevzame! Vadba vključuje plesne ritme salse, regaetona, merengue, čačačaja, sambe, orientalskih plesov in mnogo drugih zvrsti, povezanih v zabavno aerobno vadbo, med katero boste popolnoma pozabili na to, da ste v resnici na vadbi. Zumba je primerna za vsakogar, plesno predznanje ni potrebno, saj je v zabavo in izziv tako tistim, ki se s plesnimi koraki srečujejo prvič, kakor tudi izkušenim plesalcem.

PILATES
Učinkovita vadba, ki deluje iz notranjosti telesa proti mišicam na površju. Poudarek vadbe je na centru telesa (medenično dno, globoka trebušna mišica) in manjših mišičnih skupinah, ki so velikokrat pri klasičnih vadbah premalo ali celo napačno obremenjene. Pri pilatesu smo pozorni tudi na poseben sistem dihanja, s katerim krepimo globoke trebušne mišice. S tem razbremenimo spodnje hrbtne mišice, kar je odlična preventiva pred poškodbami oz. bolečinami v spodnjem delu hrbta. Je izjemno priporočljiva vadba za vse, ki imajo kakršnokoli težavo z medeničnim dnom, inkontinenco, bolečinami v križu ali za tiste ki želijo bolje zaznavati svoje telo in uporabljati svoj center telesa, ki je bistven tudi pri vseh vrhunskih športnikih.

ZDRAVA HRBTENICA
Manj intenzivna in bolj umirjena vadba v primerjavi z našimi ostalimi vadbenimi programi. Sestavljena je iz terapevtskih vaj, ki temeljijo na okrepitvi oslabljenih predelov telesa ali okrevanju po poškodbi in ker je zdravje hrbtenice glavni fokus tovrstne vadbe, se osredotočamo na krepitev mišičnih skupin trupa (»jedro«), katerim se nato dodaja specifične vaje za posamezne dele telesa. Poleg krepitve mišic se vadba osredotoča tudi na stabilizacijo telesa, ne le v smislu jedra, temveč tudi na drugih pomembnih področjih telesa (ramena, kolki, gležnji). Istočasno se pogosto s stabilizacijsko vadbo kombinira še ravnotežne vaje.

FIT MAMICE
Vadba namenjena mamicam, ki želijo okrepiti svoje telo in spet priti v kondicijo, saj so nosečnost, porod in prenašanje dojenčka terjali svoj davek in je telo nekoliko izgubilo svojo funkcionalnost. Prav s funkcionalnim treningom namenjenim mamicam vračamo moč stabilizacijskim mišicam, poskrbimo, da medenično dno spet služi svojemu namenu, se znebimo bolečin v križu in nenazadnje poskrbimo za fit izgled. Po končani vadbeni uri pa se vse skupaj lahko podružimo in izmenjamo svoje izkušnje in pripetljaje. Da pa smo brezskrbne kaj se dogaja z našim otročkom, je le ta na uri lahko kar z nami, počiva, se igra ali telovadi z nami.