OPIS SKUPINSKIH TRENINGOV

BOOT CAMP

Izjemno raznolik trening,  sestavljen iz vaj, ki so v veliki meri podobne vsakodnevnim gibom. Osredotoča se na pripravo celotnega telesa in ne samo na posamezno mišico . Vaje so kompleksne in se izvajajo s pomočjo različnih vadbenih pripomočkov: lahke uteži, kolebnice, elastike, trx trakovi, žoge…Z raznolikim načinom treninga, od frontalne oblike, krožnega treninga do vadbe po postajah, zagotovimo, da so vadečim treningi vedno zanimivi in v izziv. Boot camp omogoča celostno kondicijsko pripravi posameznika in tako poleg vaj moči vedno vključuje tudi kardio elemente. Gre torej za celosten trening, kjer je aktivno celotno telo ali vsaj več mišičnih skupin hkrati, kar vpliva na večjo porabo kalorij, zato lahko trdimo, da s primerno zasnovanim treningom in prehrane vplivamo na izboljšanje kondicijskega stanja, zmanjšanje telesne teže in prevencijo pred poškodbami. 

 

FIT UTEŽI

Priljubljen skupinski trening, kjer vadeči ob dinamičnih ritmih glasbe izvaja vaje z utežmi. Skozi nabor potiskov, počepov, dvigov, upogibov itd., vadeči poskrbi za krepitev in učinkovito oblikovanje celotnega telesa, ob enem pa pospeši svojo presnovo, ki pripomore k hitrejši izgubi odvečne telesne maščobe. Vadeči si sam nastavi in izbira težo uteži oz. je le ta prilagojena vsakemu posamezniku glede na sposobnosti in cilje. Trening je primeren tako za ženske kot moške. Vse skupaj pa poteka pod budnim očesom trenerja, da je trening kar se da varen in kvaliteten. 

FIT DANCE

Plesno aerobna vadba, ki je sestavljena iz lahkih koreografij ter posameznih krepilnih vaj. Ples poživlja telo in duha, je sprostitev in ob enem izjemen trening za celotno telo, saj ob uživanje poskrbimo za učvrstitev celotnega telesa. Vadba je tako primerna za vse, ki se želijo sprostiti ob plesu in ob enem pokuriti odvečne kalorije. Plesno predznanje ni potrebno.

FIT PILATES

Body & mind vadba, ki v prvem delu treninga vadečim ponudi 30 minutni aerobni (kardio) trening. Z uporabo atletskih vaj, tekov in kompleksnih funkcionalnih vaj v različnih časovnih intervalih poskrbimo za dvig srčnega utripa in pospešimo metabolizem in s tem kurjenje maščob ter izboljšujemo splošno telesno pripravljenost. V celotnem delu je poudarek na močnem centru telesa (medenično dno, stabilizacijske mišice, hrbet..). V drugem delu treninga sledijo vaje na blazini s poudarkom krepitve omenjenega centra telesa ter krepitev posameznih mišičnih skupin z uporabo pilates vaj, čemur sledi še razteg in umiritev.

PILATES

Učinkovita vadba, ki deluje iz notranjosti telesa proti mišicam na površju. Poudarek vadbe je na centru telesa (medenično dno, globoka trebušna mišica) in manjših mišičnih skupinah, ki so velikokrat pri klasičnih vadbah premalo ali celo napačno obremenjene. Pri pilatesu smo pozorni tudi na poseben sistem dihanja, s katerim krepimo globoke trebušne mišice. S tem razbremenimo spodnje hrbtne mišice, kar je odlična preventiva pred poškodbami oz. bolečinami v spodnjem delu hrbta. Je izjemno priporočljiva vadba za vse, ki imajo kakršnokoli težavo z medeničnim dnom, inkontinenco, bolečinami v križu ali za tiste ki želijo bolje zaznavati svoje telo in uporabljati svoj center telesa, ki je bistven tudi pri vseh vrhunskih športnikih.

NIRVANA

Kombinacija joga-pilates gibanja, sproščujoče glasbe in pravilne dihalne tehnike. Med vadbo predihamo celo telo in tako sprožimo “detox” v telesu, s čimer vplivamo na zdravje telesa, saj s kisikom napolnjeno telo pomeni zdrave celice. V gibanju začutimo svoje telo skozi vsak vdih in vsak izdih. Ob umirjeni glasbi in prijetnem ambientu se popolnoma sprostimo in ob izvajanju vaj in dihalnih tehnik predihamo tudi svoj um, dosežemo nirvano. Z Nirvano se poslovimo od utrujenosti, kroničnih bolečin, stresne preobremenjenosti in nemirnosti,  spanje pa postane bolj mirno in globoko.

FIT MAMICE

Vadba namenjena mamicam, ki želijo okrepiti svoje telo in spet priti v kondicijo, saj so nosečnost, porod in prenašanje dojenčka terjali svoj davek in je telo nekoliko izgubilo svojo funkcionalnost. Prav s funkcionalnim treningom namenjenim mamicam vračamo moč stabilizacijskim mišicam, poskrbimo, da medenično dno spet služi svojemu namenu, se znebimo bolečin v križu in nenazadnje poskrbimo za fit izgled. Po končani vadbeni uri pa se vse skupaj lahko podružimo in izmenjamo svoje izkušnje in pripetljaje. Da pa smo brezskrbne kaj se dogaja z našim otročkom, je le ta na uri lahko kar z nami, počiva, se igra ali telovadi z nami.

FIT SENIOR

Vadba, ki je velikokrat poimenovana tudi “zlata leta”. Gre za program vadbe, ki je zasnovan za vse, ki želijo ostati vitalni za vedno, izboljšati kvaliteto življenja in popestriti svoj vsakdan. Raznovrstna gibanja, vadba koordniacije, gibljivosti in moči poskrbijo za izboljšanje psiho-fizične podobe. Namenjena je tistim, ki uživajo v svoji penziji, zato se izvaja v dopoldanskem času. Skupina fit senior je mešana, kar pomeni, da se je lahko udeležijo tako moški kot ženske in je omejena na starost nad 50 let.